Thirsties kenderes pelenkabetét {teszt}

Betétek és belsők Mosipelus Pelus tesztek Thirsties

Ha valaki természetes anyagú betétből keres olyat, amivel kicsi marad a csomag, ez az első, amit ajánlani szoktam. Ezzel el is mondtam ennek a szuper, vékony, mégis akár 3 órát is bíró betétpárnak a legnagyobb előnyeit. Mit kell még tudni a Thirsties kenderes betétről?

Felépítés, összetétel:

A Thirsties kenderes betétek 55% kender – 45% biopamut összetételű anyagból készülnek. Igazi különlegességüket a jersey kialakítás adja: ennek köszönhetően az anyag olyan, mintha sok-sok puha póló rétegét varrták volna össze. Konkrétan 6 réteget. A betét vékony, mégis rengeteget szív – kisfiúk és elölre pisilő kislányok esetében még vissza is hajtható az eleje anélkül, hogy jelentősen megnőne a „csomag”.

A lekerekített sarkú téglalap alakú betétek szépen illeszkednek nem csak a Thirsties duo wrap külsőkbe, de Miloviába vagy akár csónakos pelenkákba (Hamac, gDiaper) is.

Méretezés:

Hivatalos mosás utáni méretei:

Kis méret: 29.8 cm x 11.4 cm

Nagy méret: 34.9 cm x 12.7 cm

Vagyis a kis méret sem picike!

Előnyök:

Kettesével kapható, ugyanakkor érdemes kipróbálni, mennyit bír 1 db, akár szükség esetén visszahajtva. Egy 9 hónapos, átlagos (de néha sokat) pisilő kisfiúnál még legtöbbször elég, ha a kis méretűből egyet teszünk a pelusba. Ezzel nagyon picike csomagot kapok a popsin, könnyen mozog vele a baba, öltöztetni sem nehéz.

Mivel pólóanyagú, így nagyon puha. Azonban a kendertartalom miatt képes megkeményedni, ha nagyon kemény a víz, és nem használunk semmilyen vízlágyítót a mosáshoz.

Tipp: a bekeményedett betéteket mozgassuk át, dörzsöljük (mintha foltot szednénk ki belőle), így szárítógép használata nélkül visszapuhítható.

Amikor már nem elég a betét önmagában, érdemes más betéttel kombinálva turbózó rétegként bevetni (nálunk például amikor „kinőttük” a kicsit, azokat így használtuk tovább). Különösen jó párost alkot Milovia mikroszálas betétekkel, alulra téve.

Jól magában tartja a nedvességet – ellentétben a mikroszálas anyagokkal, amelyek gyorsan szívnak, de könnyebben ki is engedik magukból.

Duplázható is – és még úgy sem lesz hatalmas a csomag. Nagyobbaknál akár egy nagyobb és egy kisebb is kombinálható a maximális nedvszívás érdekében.

Éjszakai pelusba téve (oda inkább a kisebbiket javaslom) órákkal hosszabíthatjuk meg a pelus ázásmentességét.

Hátrányok:

Nagyon picike babákhoz képest a kicsi is nagynak érződhet – de gyorsan hozzánőnek! Ahogy már írtam, kemény víz esetén könnyen bekeményedhet, de szárítógéppel vagy a fenti dörzsölős, kimozgatós módszerrel visszapuhítható.

Hol szerezhető be?

A Bolyhoskán található belőle kis méret és nagy méret is.

Egészségpénztári számla kapható-e a betétekről? Igen.

Mekkora csomagot ad? Nagyon picikét.

1 thought on “Thirsties kenderes pelenkabetét {teszt}

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük