Nadi pelenka belső {teszt}

Kipróbáltuk! Mosipelus Nadi Pelus tesztek WAHM

A Nadi pelusokat Molnár Bernadett varrja, elsősorban a nagy nedvszívó képességű, éjszakára is tökéletesen alkalmas belsőkről ismert a márka, így én is egy ilyet szemeltem ki tesztelésre.

Felépítés

A Nadi belsők tépőzárasak, többnyire frottírból, dekor anyagból, plüssből készülnek, bevarrt nedvszívó maggal. (Amit én teszteltem, belül frottír, kívül dekor anyag). Kellően gumisak-rugalmasak, így csodálatosan illeszkednek a babára, még az én vékony kislányomon sem észleltem soha ázást Nadiban. (9 kilósan az M-es mérettel teszteltem.) A bevarrt mag néha okozhat meglepetést, a mienk például valószínűleg piros, így amikor először mostam, azt hittem, elszíneződött, de szerencsére nem, csak a nedves anyagon tűnt át az alatta lévő réteg, száradás után azonban ez már egyáltalán nem látszott.

A booster a mienkben dekor-polár piskóta (utóbbi funkcionál szárazontartóként), amelyet érdemes használni, ha sokat pisilő babánk van, vagy hosszabb útra indulunk a pelusban.

A belsőbe simán fér még egy plusz betét, így valóban atombiztos éjszakai pelust lehet kialakítani belőle!

Méretezés

A Nadik XS, S, M, L méretben készülnek, újszülött kortól egészen szobatisztaságig megfelelőek.

  • XS: 3-6 kg
  • S: 5-9 kg
  • M: 7-13
  • L: 10-16 kg

Előnyök

Ár-érték arányban az egyik legjobb belsőnek tartom, mert egyszerre csinos, ugyanakkor hatalmas nedvszívó képességgel rendelkezik. Sokkal kisebb csomagot ad, mint a szintén közkedvelt Little Lamb belső, de kapacitásra nem érzek különbséget, sőt, talán a jobb fazon miatt és amiatt, hogy ez a pelus kevésbé „potrohos”, szebben simul, még kisebb is az ázás esélye.

Kiváló éjszakai pelenka, nappali hosszabb utazásokhoz is kifejezetten ajánlom!

Kombináld sima külsővel, hu-da bebújóssal (én azt nagyon szeretem éjszakára, mert akkor nincs dupla-tépőzár-effektus, amikor pont egymásra kerül, és csúnya meg bumszli – hason alvóknál ez problémás lehet) vagy gyapival.

Hátrányok

Az egyetlen hátránya (a minden belsőre jellemző lassabb száradást leszámítva), hogy ha nem megfelelően gondozzuk a tépőzárat, az némileg gyengülhet. Éppen ezért érdemes mindig odafigyelni arra, hogy megfelelően leparkoljuk a tépőket a tépőparkolókra, és szükség esetén kiszedjük belőlük a bolyhokat. (Erre a varratbontó, egy biztosítótű vagy egy sima varrótű is megfelelő lehet.) Ha erre az egy dologra odafigyelünk, a Nadi a kedvenc belsőnkké válhat!

Hol szerezhető be?

Közvetlenül a készítőtől, Molnár Bernadettől a Nadi pelusok Facebook oldalán, illetve vásárokon.

Egészségpénztárhoz számla kapható a pelenka külsőkről? Igen

Mekkora csomagot ad? Egy belsőhöz képest kicsi csomagot ad, kialakításának köszönhetően azonban szükség esetén jól turbózható.

 

Szívesen kipróbálnál más hazai készítésű pelenkát is? Itt találsz egy listát a készítőkről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük