Charlie banana zsebes pelenkák {teszt}

Charlie Banana Kipróbáltuk! Mosipelus Pelus tesztek

A Charlie Banana pelusok puhaságuk és könnyű kezelhetőségük miatt sok pelenkakészlet alapdarabjai.

Felépítés

A Charlie banana zsebes pelenkák egy dekoratív, mintás vízzáró rétegből és egy nagyon-nagyon puha belső, mikropolár rétegből állnak. A puhaságuk a Bambino Mio AIO pelusokhoz fogható, én egész nap tudnám simizni őket 🙂

A pelenkák egy kicsi (S) és egy közepes méretű (M/L), mikroszálas betéttel érkeznek, amelyek külön-külön és együtt is használhatóak, ha például éjszakára nagyobb nedvszívásra lenne szükségünk.

12

A CB pelenkák nem combszárnyasok, mégis jól benn tartják a nedvességet, a puha fedőréteg pillanatok alatt elvezet mindent a betétbe, és egyben szárazon is tartja a pici bőrét.

Méretezés

Kétféle irányt követ a CB pelusok méretezése. Kaphatók egyméretes pelenkák, amelyeket a combgumírozásnál lehet méretre állítani (én ezeket nagyon szeretem, mert jól szabályozható, mennyire „combos” babára adjuk rá); és kaphatóak méretes pelenkák is, S, M és L méretben, valamint újszülött pelenkák is megtalálhatóak a választékban.

Előnyök

A Milovia pelenkákhoz hasonlóan a Charlie banana pelenkák is a készlet díszei lehetnek egyedi, kedves mintáik miatt. Ugyanakkor nagy előnyük, hogy egyszínű darabokat  is árulnak, többek közt fehéret is, valamint csodaszép pasztell színűeket, amelyek jól jöhetnek, ha nem szeretnénk „túldíszített” popsit. A zsebesség miatt könnyen kezelhetőek, előre összekészíthetőek. A combguminál való állítási lehetőség  jó illeszkedést biztosít, segít abba, hogy jobban elosztódjon az anyag a pelenka teljes hosszán, így nincs elöl egy zavaró, plusz „pukli”.

A CB pelusok terpesze szupermini, ezt főleg a vékonyabb babák anyukái fogják értékelni – én pont emiatt szeretem nagyon! Már pici babákon sincs terpeszpelenka-érzete, a nagyobbakon pedig néha olyan, mintha csak eldobhatósban lennének. A betétei is keskenyek, de természetesen mást is tehetünk bele.

A Charlie banana tipikus hibrid pelenka: a zsebbe tett betéttel hagyományos mosható pelenkaként funkcionál, azonban ha a prefitartó fül alá eldobható betétet csúsztatunk, máris remek utazós pelussá válhat.

Hátrányok

A Charlie Banana a közepes árkategóriájú pelenkák egyike, nem feltétlenül olcsó, azonban az egyméretes sokáig használható, és akciósan jó áron rendelhető.

Hol szerezhető be?

A Charlie banana pelusok jelenleg nem kaphatóak Magyarországon, de külföldről rendelhetőek. Használtan többnyire nehezebb beszerezni, gyorsan elkel az eladós Facebook csoportokban.

Egészségpénztárhoz számla kapható a pelenka külsőkről? Mivel jelenleg csak külföldről elérhető, ezért nem.

Mekkora csomagot ad?

A Charlie banana pelusok csinos, kicsi csomagot adnak, még akár plusz betéttel is.

SaveSave

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük