Varrjunk újszülött kelengyét! 4. rész – Mosipelus kompatibilis nadrágok

DIY Low impact life

A mosis anyukák gyakran belefutnak abba a problémába, hogy a pelusos popóra nem megy fel minden nadrág. Ráadásul engem különösen az újszülött naciknál nagyon zavar, ha csípő-fazon, vagy szoros a gumija, és szemmel láthatóan zavarja a babát. A Made by Jack’s Mum Harem pants szabásmintája viszont tökéletesen illeszkedik, gyorsan elkészül, és nagyon-nagyon cuki tud lenni a kicsiken 🙂 Ráadásul a magas, passzés derékrész miatt szuperkényelmes, így véletlenül sem fordulhat elő, hogy a csöppség azért nem tud aludni, mert a nadrág szorítja a pocakját.

Mire lesz szükséged?

  • Szabásminta (fizetős)
  • Pamut jersey anyag vagy régi pólók
  • Passzé
  • Varrógép (és opcionálisan overlock)

Elkészítési idő: 20-30 p./nadrág

Hogyan készül?

A szabásmintához van leírás, így én csak nagyvonalakban írom le:

A minta alapján vágd ki a nadrág részt 2x (egyforma darabok), a dereka passzét és a a lába passzét (2x).

Varrd össze a nadrág oldalait és a lábai közt. Varrhatod géppel, és picit szebb, ha overlockkal eldolgozod a széleket. (Viszont mivel a lock alapvetően nem annyira jó összeállításra, így én ha igazán szépet szeretnék, akkor lockal és géppel is végigmegyek rajta, nem olyan sok idő, de jóval tartósabb a végeredmény.)

Ezt követően a passzékat kell csak felvarrni (ez is szebb, ha lockkal csinálod, de én a pici méreteknél van, hogy előbb varrógéppel felvarrom, és csak utána lockolom el a széleket), és kész is. Mivel a leírás ezt nagyon részletesen tartalmazza, nem mennék bele a „hogyan kell passzét varrni” részbe – érdemes megvenni a szabásmintát, egészen nagy méretekig van!

Melyik méretet válaszd?

Én a newborn és a 0-3 hónapos méretet varrtam egyelőre, és ahogy nő, úgy varrok majd egyre nagyobb méreteket. Ha tudod, hogy nagy babád lesz, lehet, hogy kezdheted a 0-3 hós mérettel – úgyis gyorsan átnőnek egy-egy méretet a picik 🙂

A projekt remek régi pólók újrahasznosításához, nagyobb méretben akár már egészen cuki is lehet, ahogy a mintát pont beigazítod a popsira 🙂

Figyeld a sorozat következő részét, mert abban a képen szereplő, cuki sapka elkészítéséhez mutatok szabásmintát!

SaveSave

SaveSave

3 thoughts on “Varrjunk újszülött kelengyét! 4. rész – Mosipelus kompatibilis nadrágok

  1. Sziasztok!
    Úgy látom már nem elérhető a szabásminta. Ebben az esetben sem teheti közzé, az aki korábban megvette? Köszönöm a választ!
    Emőke

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük