Thirsties Duo wrap pelenka külső {teszt}

Kipróbáltuk! Mosipelus Pelus tesztek Thirsties

Méltatlanul keveset hallani a mosis csoportokban a Thirsties duo wrap külsőkről, pedig megbízható és jól működő darabok. Ráadásul a gyártó egyre nagyobb gondot fordít arra, hogy minél gyakrabban jöjjön ki új mintákkal, a korábbi, inkább uniszex vonaltól néha kicsit eltérve akár lányosabb vagy nagyon fiús darabokat is tervezve.

Felépítés

A Thirsties Duo wrap külsők egyszerűek, de pont ez a titka megbízhatóságuknak is. A combszárnyas kivitel, és a prefifül nélküli, de elöl dupla PUL remekül benntartja a nedvességet és még az anyatejes kakit is. Nem kifejezetten szoros a gumija, így akár combosabb babákra is jó lehet, a combszárny szépen felsimul. A pocakjánál is jó kis rugalmas, így nem kényelmetlen, könnyen tudnak benne mozogni a már ülve játszó babák is.

A pelusok patentos és tépőzáras kivitelben egyaránt elérhetőek, a tépőzáras talán tovább kihasználható (mint általában a tépőzáras pelusok).

Méretezés

A Thirsties Duo wrap külsők 1-es, 2-es és már 3-mas méretben is elérhetőek, hivatalosan az 1-es méret 3-8 kg-ig, a 2-es 8-18 kg-ig, a 3-mas pedig 18-27 kg-ig jó. A legkisebb esetében alkatfüggő, mikortól passzol igazán szépen, de valóban inkább picike külső, így akár már átlagos súlyú újszülöttel is jól használható, míg a 2-es méret igazi éjszakai alvós külső lehet, mert még egy nagyobb belső is aláfér olyan másfél-két éves babán is.

A 3-mas külsőt kifejezetten a lassan, később szobatisztuló babáknak tervezték, akik már mindent kinőttek, így jó választás lehet, amikor más pelusok már alig-alig érnek össze.

Előnyök

Mivel PUL, így gyorsan szárad, így télen, nyaraláskor  vagy picike készletbe ideális, a méretállító patentok jól tartanak, és combszárnyas külső lévén prefoldokkal is klasszul használható. (Nekünk nagy kedvencünk a márka kenderes prefoldja.)

Mivel három méretben kapható, így nem lesz tőle bumszli a popsi, és mind a patent, mind a tépőzár pártiak megtalálják benne a számításaikat 🙂

Hátrányok

Akárcsak bármely tépőzáras pelust, ezt is le tudják venni az ügyesebb babák, ugyanakkor pont a tépőzár miatt sokan azért szeretik, mert fokozatmentesebben állítható mint egy patentos. A 2-es méret vékonyabb babákra szerintem picit később lesz jó, de náluk akár eleinte éjszakai külsőként azért tud funkcionálni.

A szegőpántok erősebb „hozzátáplálós” kaki hatására (főleg a világosabb pelusok esetében) el tudnak színeződni.

Hol szerezhető be?

Magyarországon jelenleg a Bolyhoskánál lehet Thirsties-t venni.

Egészségpénztárhoz számla kapható a pelenka külsőkről? Igen

Mekkora csomagot ad?

Közepes csomag, attól függően, mennyire tömjük meg.

1 thought on “Thirsties Duo wrap pelenka külső {teszt}

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük