Bambino Mio Miosoft pelenkakülső {teszt}

Bambino Mio Kipróbáltuk! Mosipelus Pelus tesztek

Nagyon népszerű és itthon is könnyen beszerezhető pelus a Miosoft külső, amely egyszerű kivitelezése ellenére meglepően jól teljesít használat közben.  Néhány korábbi, hibás szériát leszámítva (amelyekre jellemző volt a PUL repedezése és a címkénél ázás) az utóbbi időben alig hallani panaszt rájuk, akiknél viszont bevált, azoknál szinte minden minta összegyűlik apránként.

Felépítés

A Bambino Mio Miosoft külsők sima, egy rétegű PUL külsők. Úgy tűnhet, mintha lenne prefifülük, de a gyártó kifejezetten jelezni szokta, hogy az a rész arra lett tervezve, hogy megakadályozza a pocaknál ázást – így a betétet, prefoldot efölé kell helyezni. (Régebben sok címkénél ázás is emiatt volt – azóta a címke átkerült.)

Ezek a pelenkák csak tépőzáras megoldással kaphatóak, két méretben. A hivatalos súlyhatár 9 kg, azonban érdemes inkább a baba alkatát figyelembe venni – vékony babákon akár jóval tovább is használhatóak az 1-es méretű külsők! Akárcsak a Miosolo esetén, a tépők még sok mosás után is jól fognak, a tépő parkolók jó helyen vannak elhelyezve, mosás közben nem nyílnak ki.

Combszárnyas külső, így vékonyka babákra is szépen felsimul, a bele helyezett betét, belső nem kandikál ki – természetesen ezt sem érdemes túltömni.

Méretezés

Ahogy azt említettem, két méretben elérhető, 9 kg alatt és fölött, a picike már akár néhány hetes kortól jó lehet, a méretváltást pedig érdemes akkor megejteni, amikor a tépőzár már nem záródik be a baba pocakján.

Előnyök

Nagyon gyorsan szárad, így télen, nyaraláskor (amikor sokszor kézzel kell mosni), vagy picike készletbe ideális. Nincs olyan része, ami úgy igazán el tudna színeződni, így hosszan szép marad, és a tépőzárak jól bírják a gyakori használatot (feltéve, hogy mindig szépen leparkoljuk őket mosáshoz).

Mivel két méretben kapható, így csinos a popsin.

Hátrányok

Akik kifogtak egy hibás szériát, valószínűleg nem szeretik ezt a pelust, azonban az utóbbi időben már tényleg alig hallani ázós, repedező Bambino Miókról – és a gyártó általában cseréli is őket. Igazi hátrányát én nem találtam, ha fazon a pelus, nagyon megbízhatóan teljesít.

Hol szerezhető be?

Akárcsak a Miosolo, a Miosoft külső is több hazai webshop kínálatában is fellelhető, elterjedt pelus – nálunk itt találod.

Egészségpénztárhoz számla kapható a pelenka külsőkről? Igen

Mekkora csomagot ad?

Kicsi csomagot ad, éppen hogy takar, vastagsága alig van, így szinte csak a betét, prefold mérete határozza meg, mennyire lesz nagy a popsi.

SaveSave

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük